Ekipa

Osebni trener | Maser

Osebni trener | Maser

miha@fenikstudio.si

Miha, sicer po izobrazbi magister ekonomskih znanosti ter več kot desetletnimi izkušnjami na vodstvenih mestih v podjetjih, se s športom ukvarja že od otroških let. Dolga leta se je posvečal borilnim veščinam, kot so karate, Tea-Kwon-Do, Kick Box in Ki-Aikido. S svojo vztrajnostjo in odločnostjo je s kolesom prepotoval Slovenijo, Hrvaško, J. Ameriko, Južno Afriško Republiko in Novo Zelandijo. Pri vsem tem pa mu je bil od 18. leta starosti dalje v pomoč tudi fitnes in funkcionalna vadba, kar mu je odprlo nova obzorja ter omogočilo še bolj aktivno in zdravo življenje, zaradi česar se je odločil za izpopolnjevanje v tej smeri. Poleg številnih izobraževanj in usposabljanj je pridobil tudi licenco inštruktorja fitnesa Fitnez Zveze Slovenije (FZS) in kondicijskega trenerja na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani.

V vseh letih svojega osebnega trenerstva v sklopu različnih fitnes centrov si je nabral veliko izkušenj na področju fitnesa, funkcionalne vadbe, kot tudi ostalih športov. Kot profesionalni osebni in kondicijski trener, svetovalec za prehrano in zdrav način življenja je ustanovil tudi FormaNaturo (www.formanatura.si), v sklopu katere s pomočjo različnih strokovnjakov svojim varovancem pod nadzorom zagotavlja hitrejši in kvalitetnejši napredek ter doseganje zadanih ciljev.

Vodi ga moto, da so današnji rezultati posledica včerajšnjih odločitev, k temu pa dodaja, naj bo pristop k novo zadanim ciljem konstruktiven in pozitiven!

Usposobljenost:
• Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport – kondicijski trener (2. stopnja)
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)
• Varna vadba v nosečnosti – ZFS, Združenje Fizioterapevtov Slovenije
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (klasična masaža)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (športna masaža)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (refleksoterapija)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (Bownova terapija I)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (Bownova terapija II)
• Maser – SPIRITOSO, Tečaji za masaže (Masaža MPT, Trigger Point Terapija)
• NITA – Nasara International Taping Acadey (Kineziotaping licenca)
• Interaktivna neurostimulacija (Dobre prakse za akutna in kronična obolenja) – InterX Clinic

Licence:
• EQF (European Qualifications Framework) – fitnes inštruktor (3. Stopnja)
• Schwinn – Cycling inštruktor
• TRX Suspension Training® – TRX inštruktor

Osebni trener | Inštruktor vadb

grega@fenikstudio.si

Svet športa je Grega pobližje spoznal že v osnovni šoli saj se je odločil, da bo odraščal skozi plesne ritme latinsko–ameriških in standardnih plesov, ter tako skoraj desetletje tekmoval in osvajal številne nagrade tako doma kot v tujini. Kasneje je plesne čevlje postavil v kot in svoj čas posvetil fitnesu, kjer je na lastni koži preizkušal številne principe vadbe, saj verjame da so ravno te izkušnje najbolj verodostojne in neprecenljive. Tako občasne poškodbe kot tudi zavidljivi rezultati so ga skozi labirint fitnes industrije pripeljali do spoznanja, da zvesto zagovarja funkcionalnost telesa, prednost daje zdravemu ter uravnoteženemu načinu življenja in se ne ozira na trenutne trende ter pasti sodobnega načina življenja.

Ker strast do plesnih korakov nikoli ni zares ugasnila je posledično združil fitnes in ples ter skozi skupinske vadbe vodil praktično vse zvrsti katere lahko zasledimo v ponudbi številnih centrov. Tako STEP vadbe (TNZ, SHAPE step, latino..) kot tudi BODY&MIND vadbe (joga, pilates, balance) in funkcionalne treninge (bootcamp, crossfit, Hiit) zaznamuje s svojo energičnostjo, vse skupaj pa dodatno začini še s svojim strokovnim in dokaj neusmiljenim pristopom do vadbe.

Svoje poslanstvo vidi v tem, da ozavešča populacijo o zdravem načinu življenja, verjame v osebno rast in tako neprestano išče nove izzive ter priložnosti, da vadečim in sodelavcem nudi kvalitetno okolje za vadbo in strokoven pristop. Verjame, da so izkušnje in neprestano izobraževanje ključ do uspeha in tako zadnja leta daje največ poudarka na osebne treninge in vadbe v manjših skupinah ter tako nenehno išče številne priložnosti, da slehernemu vadečemu pomaga do boljšega počutja.

Vsekakor ga najbolj zaznamujejo in navdihujejo osebne zmage njegovih vadečih. Številne premagane diagnoze in nasmehi na obrazih so njegova motivacija, energijo in zanos pa črpa tudi skozi izjemno ekipo strokovnih sodelavcev pod okriljem Feniks Studia.

Moto: Ne tekmuj in ne primerjaj se z nikomer, saj je tvoje telo edinstveno! Je tempelj v katerem živiš in tvoja dolžnost je, da zanj skrbiš po svojih najboljših močeh.

Usposobljenost:
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor skupinskih vadb (2. stopnja usposobljenosti)
• Bodyweight Basic (Marino Bašić)

Osebni trener | Inštruktor vadb
Osebni trener | Inštruktor vadb

Osebni trener | Inštruktor vadb

grega@formanatura.si

Ljubezen do športa in gibanja spremlja Grego že od samega otroštva. Njegov prvi stik s tekmovalnim športom je bil veslanje na mirnih vodah, kateremu je posvetil polovico osnovnošolskih let. Težave s hrbtenico so ga prisilile, da je tekmovalni šport opustil in se nadaljnja leta predvsem rekreativno posvetil borilnim športom, med drugim sta bila to karate in Taekwon-do. Po srednji šoli je nadaljeval študij na Fakulteti za šport, smer Športno treniranje – alpsko smučanje, kjer pa je vedno bolj opažal in začenjal razumeti razkorak med tekmovalnim športom in gibanjem za zdravje. Leta ljubiteljskega ukvarjanja s fitnesom, želja po odpravi težav z lastno hrbtenico in dejstvo, da rad dela z ljudmi, so ga pripeljale do odločitve, da skozi gibanje, strokovno svetovanje ter s pravim pristopom poskuša pomagati tudi drugim.

Grega ima opravljeno nacionalno licenco FZS - inštruktor fitnesa, s svojimi izkušnjami na področju sanacije ter post-rehabilitacije po operacijah in poškodbah pa je tekom let pomagal številnim pri njihovih težavah s sklepi in hrbtenico. Ima izkušnje z vodenjem manjših vadbenih skupin in funkcionalnimi treningi, največ časa pa posveča osebnemu trenerstvu. Glavnino Greginih varovancev predstavljajo ženske srednjih let, zaradi svojega pristopa in izkušenj pa mu zadnja leta zaupa tudi vedno več starejše populacije, katere cilj je predvsem izboljšanje in ohranjanje zdravega ter vitalnega telesa v zlatih letih življenja.

Zagovarja strokoven in prilagojen pristop do posameznika, ključ do uspeha pa vidi v zmernosti, potrpežljivosti in povezovanju. Če želimo narediti spremembo, pravi Grega, moramo zato najprej sprejeti odločitev in pa postaviti sebe na prvo mesto!

Usposobljenost:
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)

Osebni trener | Inštruktor vadb

luka@formanatura.si

Luka je svojo šprotno pot začel že v mlajših letih in sicer z aktivnim treniranjem košarke. Začetki njegove športne poti segajo v osnovno šolo, kjer se je začel aktivno ukvarjati s košarko. Kot član KK Lastovke in kasneje KK Heliosa je nastopal v različnih tekmovanjih, tako doma kot v tujini. Tekmovalni šport skozi srednjo šolo in fakulteto, mu je dal širši pogled na trenažni proces, začel pa se je tudi soočati s poškodbami, ki so v tekmovalnem športu praktično neizogibne. Vedno bolj, ga je zanimalo delovanje človeškega telesa, zato je po diplomi opravil mednarodno licenco za osebnega trenerja NCSF (AFP) in se isto leto pridružil ekipi osebnih trenerjev ter pričel delovati v sklopu različnih fitnes centrov.

V skoraj štirih letih delovanja v mreži vadbenih centrov, je izvajal osebna trenerstva, treninge v skupini, vodil funkcionalne skupinske vadbe (Bootcamp, HIIT, ipd.), vadbo za starejše, šolo teka, ter pomagal tudi pri vodenju fitnesa v vadbenem centru. V sklopu društva je izvajal predavanja o prehrani in vadbi ter svoje znanje tudi kot mentor prenašal na nove trenerje. Svoje izkušnje je delil tudi na večih konvencijah.

Zaveda se, da se področje osebnega trenerstva izredno hitro spreminja, trenerji pa nosijo veliko odgovornost za zdravje in varnost vadečih, zato veliko časa nameni samoizobraževanju. Področje fitnesa in funkcionalne vadbe ni isto kot pred desetimi leti, zato meni, da je »up-to date« praksa treniranja izrednega pomena. Pri svojem delu daje poudarek na kvalitetnih gibalnih vzorcih ter treningu, ki je individualno prilagojen posamezniku, njegovim potrebam in željam.

Pri njegovem poslanstvu ga motivirajo vsi zadovoljni vadeči in ljudje, ki jim je tako ali drugače pomagal do njihovih ciljev. Moto, ki ga spremlja že dlje časa je, da sta za vsako spremembo potrebna volja in čas, do cilja pa ne vodi nobena bližnjica. Zato ne čakajte na pravi trenutek. Ustvarite ga sami in začnite zdaj!

Usposobljenost:
• Zveza fitnes profesionalcev Sovenije – Osebni trener NCSF/AFP (2. stopnja usposobljenosti)
• Licenca RockDoc, Rocktape kinezio–taping – Kineziotrakovi po FMT metodi

Osebni trener | Inštruktor vadb
Osebni trener

Osebni trener

info@gaspergroselj.si

Gašper Grošelj je profesionalni osebni trener, magister podjetništva, strokovnjak za telesno gibanje ter avtoriteta na področju totalnih telesnih transformacij. Totalna telesna transformacija je Gašperjev sistem treninga, prehrane in vodenja, ki posamezniku omogoča doseganje in optimiziranje njegovega celotnega potenciala glede na življenjski stil.

Večina strank, ki jim Gašper pomaga rešiti njihov problem in optimizirati delovanje telesa, so zelo zaposleni ljudje, ki imajo malo časa in visok nivo stresa, vseeno pa želijo doseči totalno telesno transformacijo.

Nekdanji tekmovalni gorski kolesar je širši javnosti postal znan predvsem po zelo uspešni telesni transformaciji Zvezdane Mlakar pred TV zasloni oddaje Dobro jutro na RTV Slovenija. Gašperja so na televiziji ponovno aktivirali naslednjo sezono, kjer je pod svojim okriljem v sklopu akcije pomagal varovanki izgubiti 25 kilogramov maščobe in hkrati izboljšati njeno telesno zmogljivost, počutje in zdravje.

S svojimi že več kot 10-letnimi izkušnjami skrbi v prvi vrsti za rezultate z individualnim pristopom in reševanjem specifičnih problemov posameznika, pred kratkim pa je s priročnikom 12 tedenski sistem Totalne Telesne Transformacije dosegel tudi širšo populacijo, ki ji želi pomagati spremeniti življenje.

Pri svojem sistemu treninga izpostavlja pomen optimiziranja kvalitetnih gibalnih in prehranskih vzorcev posameznika ter njegovih vsakdanjih stresorjev.

Pogled na celotno sliko vadečega, ki vključuje tudi zaznavanje vpliva posameznikovih vsakodnevnih obremenitev na potek vadbe je po Gašperjevih besedah pomembna malenkost, ki lahko odloči o uspehu ali neuspehu klienta. Gašper svoje tekoče znanje dopolnjuje z izobraževanji pri nas in v tujini, kjer je k svojemu imenu dodal različne certifikate in licence.

Usposobljenost:
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)

Licence:
• ISSA (International Sports Sciences Association) – ISSA osebni trener
• TRX Suspension Training® – TRX inštruktor
• (RCF) Russian Kettlebell Challenge Certification – RCF Kettlebell trener
• PN (Precision Nutrition) – PN1 prehranski svetovalec
• FMS (Functional Movement System) – FMS strokovnjak za telesno gibanje

www.gaspergroselj.si

Osebna trenerka

nusa.gnezda@gmail.com

Nasmejana in vedno dobre volje. Dobesedno surfa na valovih življenja, tako kot surfa tudi v resnici. Poleg peščene plaže je njen dom tudi telovadnica. Na fakulteti za šport Univerze v Ljubljani je diplomirala kot trenerka fitnesa. Z leti in predvsem po rojstvu sina pa se je poglobila v prenatalno in postnatalno obdobje.

Ker je poleg športa kot gurmanka namenila veliko pozornosti tudi prehrani, je preko svoje spletne strani in bloga pomagala številnim ženskam spremeniti življenjski slog ter prisostvovala pri njihovi preobrazbi, sprejemanju in ponovnem vzljubljanju svojega telesa. Tako se je sčasoma osredotočila na in specializirala za izobraževanje žensk o telesni vadbi in zdravem načinu življenja, saj meni, da vadba in prehrana ne smeta kontrolirati našega življenja, morata pa pomagati, da se počutimo bolje. Športno treniranje žensk je tisto, kar počne, bolj pa se je specializirala za poporodno vadbo ter razvila svojo blagovno znamko Nooshee Fit.

Srečna je, da ima možnost pomagati ženskam, ki gredo skozi ogromne spremembe v času svoje nosečnosti kot tudi po sami nosečnosti. Želi si, da se njene dame počutijo odlično v svojem telesu, so polne energije in so deležne pozornosti v času, ki jih dandanes občasno prehiteva.

Usposobljenost:
• Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport – diplomirana trenerka fitnesa

www.nusagnezda.com

Osebna trenerka
Osebni trener

Osebni trener

mario@feel-good.si

Trener, a v prvi vrsti svetovalec. Svetovalec za izboljšanje telesnih sposobnosti ter preprečevanje in rehabilitiranje poškodb, predvsem pa svetovalec za področja prehrane. Njegovo drugo ime je tudi drfeelgood.si.

Njegova filozofija se predstavlja z idejo Feelgood ki ruši stereotip klasičnega pristopa "fitnesa in diet". Z njo utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa in uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj, najsi bo ta več energije, boljše počutje, odpraviti določeno zdravstveno težavo, izoblikovati atletsko postavo, ali za vselej izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

V tem trenutku prehrana v njegovem življenju igra zelo pomembno vlogo. S svojim poglobljenim znanjem je Mario specializiran strokovnjak in tudi predavatelj Fitnes Zveze Slovenije. Ko nekdo omeni njegovo ime, preprosto ne more mimo prehrane. Najljubša hrana so jajca in zelenjava na vse možne načine ter dober kotlet s kostjo ali riba ob hrustljavo zapečenem krompirčku ... To je Mario, to je drfeelgood.

Usposobljenost:
• Fitnes Zveza Slovenije – trener fitnesa (3. stopnja usposobljenosti)

Licence:
• NSCA (National Strength and Conditioning Association – trener (1. stopnja usposobljenosti)
• PN (Precision Nutrition) – PN1 prehranski svetovalec

www.drfeelgood.si ali www.facebook.com/mdsv.feelgood

Osebni trener | Inštruktor vadb

Osebni trener | Inštruktor vadb

Radost do gibanja in športa ga spremlja že od malega. Edina logična odločitev je bila študij na Fakulteti za šport, kjer trenutno zaključuje tudi magisterij. Fakulteta mu je dala veliko znanja, a vendar se zaveda, da je potrebno znanje konstanto nadgrajevati in implemetirati v prakso. V prostem času se ukvarja z gorskim kolesarjenjem, tekom in še drugimi športi, vse to pa seveda podpira vadba za moč.

"Gibanje mi predstavlja eno največjih vrednot in tekom študija sem ugotovil, da je velika vrednota postala tudi to, da enako mišljenje širim med ostale ljudi."

Poleg intenzivnosti vadbe/treninga prisega na pravilno izvedbo vaj, saj se zaveda, da lahko le tako dosežemo zastavljene cilje brez poškodb.

"Se vidimo na osebnem treningu ali vodeni vadbi!"

Usposobljenost:
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)

Osebni trener

matjaz@feel-good.si

Matjaž je magistriral iz področja športne prehrane. Prav tako pa je licencirani osebni trener ter član ekipe Feelgood. Njegovo zanimanje za prehrano in vadbo ter posledična specializacija na tem področju izvira iz časov, ko je še treniral atletiko. Odkar pomni, ga je zanimal šport na splošno in vpliv, ki ga imata prehrana in vadba na našo zmogljivost ter s katerimi prehranskimi in vadbenimi strategijami lahko izboljšamo športno uspešnost.

Svojo izobrazbo diplomiranega inženirja živilstva in prehrane iz Biotehniške fakultete je nadgradil z magisterijem iz področja športne prehrane (MSc Applied Sports Nutrition) na priznani univerzi St Mary's v Londonu, ki je znana po številnih izvrstnih športnikih.

Specializiran je za prehransko podporo športnika v najrazličnejših disciplinah in do sedaj je imel priložnost in čast sodelovati s številnimi slovenskimi rekreativnimi in vrhunskimi športniki. Njegova iskrena želja je je predati športnikom orodja s katerimi lahko dosežejo svoj največji potencial ter jim pomagati izogniti se napakam, ki v sodobni poplavi napačnih in pogosto nevarnih informacij »prežijo« na posameznika.

Poleg prehrane njegovo drugo strast predstavlja Feelgood vadba. Moderni način življenja s pretežno sedečim in manj aktivnim življenjskim slogom, kjer pogosto zanemarjamo najpomembnejše mišice za zdravje in dobro počutje, nosi svoje posledice. Cilj Feelgood vadbe je tako povečati kondicijo, izboljšati mišično moč, splošno počutje in kvaliteto življenja. Pri tem procesu pa vas, korak za korakom, vodi Matjaž skupaj z Mariom.

Njegove članke na temo prehrane in vadbe lahko zasledite v številnih revijah in časnikih (npr. Delo, Finance, revija Dober tek itd.). Kot predavatelja pa ga lahko najdete na številnih prehransko obarvanih konferencah ter v okviru predavanj za različna podjetja (npr. konferenca Znanost o športni prehrani na Biotehniški fakulteti, predavanje za udeležence Ultra Trail Vipava 2019, seminar o športnih poškodbah 2A Sports Lab itd.).

Usposobljenost:
• St Mary's University, London - MSc Applied Sports Nutritionist
• Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta – diplomirani inženir živilstva in prehrane

Licence:
• AFP osebni trener

www.drfeelgood.si

Osebni trener
Maserka

Maserka

Dotik in njegov blagodejni vpliv je starejši od kateregakoli pisnega izročila. Masaža kot del izročila številnih narodov pa spada med najstarejše terapevtske metode zdravljenja, o kateri je pisal že Hipokrat v 5. stoletju pr. n. št.

Narava in šport sta njena spremljevalca že od malih nog, kasneje pa je v svoj vsakdan vključila tudi fitnes in aerobiko s čimer je, kot zdravstveni tehnik, še bolje spoznala človeško telo. Vse te izkušnje so ji dale dobro popotnico pri njenem delu z ljudmi. Po petnajstletnih izkušnjah jo še vedno motivira veselje in zadovoljstvo strank.

Živimo v času hitrega življenja in stresa kar pusti posledice na našem telesu. »Ustavite se vsaj za trenutek, si privoščite čas zase in za svoje telo!«

Usposobljenost:
• Maser – Spirit star, Šola za maserje in terapevte (klasična masaža)